Na morgen houdt het niet op - Laat je stem horen!

Welkom op de website van de Dorpspartij!

Voor een schoon en skôn Gemert-Bakel

Zwerfafval, het is iets waar we ons allemaal aan storen. Als Dorpspartij gaan we op zoek naar een oplossing. We staan als Dorpspartij voor een groene leefbare omgeving, en in dat plaatje past zwerfafval niet. Daarom gaan we als Dorpspartij in gesprek met het College van B&W, waarbij we graag de inbreng en goede ideeën van onze inwoners willen betrekken.

In diverse berichten uit 2020 werd aangegeven dat tijdens de coronacrisis meer afval dan normaal op openbare plekken werd achtergelaten. Helaas zitten we nog steeds in deze crisis, maar leren we onze mooie gemeente wel steeds beter kennen en genieten meer van de mooie gebieden die onze gemeente te bieden heeft. Graag zouden we een schonere leefomgeving aan onze inwoners, kinderen en toeristen willen bieden. U toch ook?

We zij blij dat de initiatiefgroep Schoon Gemert-Bakel sinds halverwege 2020 actief is en zich gezamenlijk met alle vrijwilligers inzet om onze gemeente een stukje schoner te maken. Ook ik ben één van die vrijwilligers en draag hier graag mijn steentje aan bij. Het prettige is dat de middelen voor het opruimen van afval vanuit Schoon Gemert-Bakel door de gemeente ter beschikking worden gesteld. En daarnaast het afval gratis op de gemeentewerf kan worden ingeleverd of door de gemeente op verzoek wordt opgehaald.

Je maakt niet alleen onze gemeente schoner, maar je bent ook direct in beweging, het geeft ontspanning, je kunt genieten van onze mooie gemeente en je hebt een positieve inbreng voor de gemeenschap. Het leuke is dat inwoners je hier regelmatig positief op aanspreken.

Het afval dat ik tijdens deze rondes het meeste opruim ligt veelal op de doorgaande routes en zijn met name: blikjes, plasticflesjes, tissues, mondkapjes en hondenpoepzakjes. De hondenpoepzakjes vind ik opmerkelijk, omdat deze veelal gevuld zijn maar niet in de desbetreffende ´depodog´ bakken worden weggegooid. Deze zakjes zijn groen en ze lijken natuurlijk afbreekbaar, maar dit zijn ze helaas niet. Per 1 juli 2021 wordt er op de kleine plasticflesjes ook statiegeld geheven. Dit is een maatregel die naar mijn verwachting helaas maar een klein deel van de het zwerfafvalprobleem zal doen oplossen, daarom willen we hier vanuit de Dorpspartij meer tegen gaan doen.

Wilt u ook uw steentje aan een schonere gemeente bijdragen? Dan kunt u dit uiteraard doen door afval in de afvalbak te gooien, maar u kunt uw tips en ideeën ook aan ons doorgeven of u aanmelden bij Schoon Gemert-Bakel.

Dorpspartij: info@dorpspartij.nl

Schoon Gemert-Bakel: schoongemertbakel@gmail.com

Sterk op de inhoud!

Namens de fractie Dorpspartij,

Sven van der Meer