Na morgen houdt het niet op - Laat je stem horen!

Welkom op de website van de Dorpspartij!

Op weg naar een nieuwe school

Wie kent het gebouw niet? De HAVO/VWO-locatie van het Commanderij College in Gemert. Op deze school krijgen veel van de Gemert-Bakelse tieners les en ook vele van hun ouders hebben erop gezeten. Maar ondertussen kunnen ook opa’s en oma’s van jongeren meepraten over hun tijd op het Macropedius, zo oud is het gebouw inmiddels.

Al 47 jaar wordt er in dit pand les gegeven, maar de tijd is aangebroken dat het gebouw aan vervanging toe is. Dat blijkt ook uit de gesprekken die de Dorpspartij met de schoolleiding heeft gevoerd. Op initiatief van de Dorpspartij werd het college daarom gevraagd om te onderzoeken wat de beste oplossing voor de school is: renovatie of nieuwbouw. Dat onderzoek is inmiddels afgerond en het blijkt dat nieuwbouw de beste optie is. Het college van B&W stelt nu voor om twee verschillende nieuwbouwlocaties verder te gaan onderzoeken: de oude locatie aan de Sint-Annastraat of Sportpark Molenbroek. Daarbij heeft het college ook meteen aangegeven dat zowel zij als het Commanderij College de nieuwe school het liefste op het sportpark zien verschijnen.

De Dorpspartij ziet zelf ook veel voordelen in een school op het sportpark. Sport en onderwijs kunnen elkaar goed versterken en een echte sportcampus is onderscheidend in onze regio. Maar het is nu nog niet de tijd om een definitieve keuze te maken. Veel is namelijk nog onduidelijk, zoals de daadwerkelijke kosten en wat een nieuwe locatie betekent voor het verkeer in de buurt. Wij zijn daarom blij dat het college heeft geluisterd naar onze eerdere suggestie om meerdere nieuwbouwlocaties verder te onderzoeken, zodat de gemeenteraad uit verschillende locaties kan kiezen en zo de beste keuze voor Gemert-Bakel kan maken.

Het is belangrijk dat kinderen en jongeren in hun eigen gemeente naar school kunnen en wat de Dorpspartij betreft kan er daarom niet snel genoeg een nieuwe school staan. Maar we letten er ook op dat de keuze zorgvuldig gemaakt wordt, het gaat tenslotte om heel veel gemeenschapsgeld.

Namens de Dorpspartij,
Yorick van Lieshout