Na morgen houdt het niet op - Laat je stem horen!

Welkom op de website van de Dorpspartij!

Kermistraditie Bakel weer in ere herstellen

De afgelopen week ben ik veel benaderd geweest door inwoners van Bakel die zich afvroegen waarom de kermis ook dit jaar weer op de ‘Groene Long’ is georganiseerd en niet in het centrum van Bakel.


Bakel kermis is altijd een echte familiekermis geweest. Het openen van de kermis op zaterdag, Kermis zondag en dinsdags het kermiskoning schieten zijn de hoogtepunten van deze dagen. Ouders en kinderen genieten van de attracties en de gezelligheid op het terras. Zelfs als je geen kleine kinderen meer hebt blijft bij velen de zondagmiddag gereserveerd voor een rondwandeling over de kermis en dan lekker verpozen bij de omliggende horeca. De dinsdag met de rondtrekkende St. Willibrordusgilde en Harmonie Musis Sacrum staat altijd garant voor veel gezelligheid op en rond de kermis.

Echter gooide Corona de laatste jaren roet in het eten waardoor de kermis niet georganiseerd kon worden in het centrum en moest uitwijken naar de ‘Groene Long’.
Voor toen een mooie en goede oplossing maar haalde het qua gezelligheid en binding niet bij de kermis in het centrum.


Na de Coronapandemie ging iedereen er van uit (ook wij als Dorpspartij) dat de kermis weer terug zou komen in het centrum. Toen wij erachter kwamen dat dit niet het geval was hebben wij direct burgemeester van Veen hierover aangesproken. Echter was toen de vergunning voor de kermis op de ‘Groene Long’ al afgegeven en was deze niet meer terug te draaien.


Als Dorpspartij hebben wij aangegeven dat vanaf 2023 de kermis weer in het centrum thuis hoort waar deze altijd heeft gestaan. Met de herinrichting van het kerkplein is rekening gehouden met de kermis dus dat kan geen hindernis zijn. Bakel kermis moet weer worden wat het altijd geweest is. Een echte familiekermis midden in het hart van Bakel.


Toon Coopmans
Dorpspartij