Na morgen houdt het niet op - Laat je stem horen!

Welkom op de website van de Dorpspartij!

Genoeg gepraat

De bereikbaarheid van Gemert, het is een groeiende ergernis bij veel inwoners. Het is geen pretje om in de spits de brug bij Beek en Donk over te moeten en ook de N279 is tijdens deze tijdsstippen een overvolle weg. Al jaren vraagt de gemeente Gemert-Bakel – maar ook organisaties als BKG – om verkeersoplossingen aan de regio en de provincie Noord-Brabant. Maar al jaren wordt er aan die vraag geen gehoor gegeven en dat is frustrerend.

Mobiliteit is de komende jaren een belangrijk onderwerp binnen de Metropool Regio Eindhoven. De hightechindustrie rondom Eindhoven floreert en daardoor zal het inwonersaantal in Zuidoost-Brabant flink groeien. Er zijn dan ook maatregelen in het verkeer nodig om ervoor te zorgen dat niet alle wegen in de regio dichtslibben. De MRE kiest ervoor om eerst de problemen rondom Eindhoven aan te pakken en dat is begrijpelijk; daar is namelijk de impact het grootst. Om alle maatregelen te betalen is er veel geld gekomen vanuit het Rijk, maar er is ook afgesproken dat alle 21 MRE-gemeenten meebetalen. Dat houdt in dat de inwoners van Gemert-Bakel 1,6 miljoen euro mee gaan betalen aan een nieuw ondergronds busstation in Eindhoven en aan hubs waar de automobilist kan overstappen naar bus of trein.

Maar we hebben weinig aan een ondergronds busstation als de bussen vaststaan voor de Beekse Brug en we hebben weinig aan hubs als de automobilist op de N279 in de file staat. De Dorpspartij vindt dan ook dat deze twee knelpunten moeten worden opgenomen in de verkeersplannen van de MRE. Gemert-Bakel gaat meebetalen aan plannen die gunstig zijn voor de gebieden rondom Eindhoven en dan is het meer dan normaal om van de MRE een stukje wederkerigheid te verwachten voor onze verkeersknelpunten.

In de Gemeenteraad heeft De Dorpspartij een oproep gedaan aan de MRE om de problemen op korte termijn aan te pakken en deze oproep werd door alle andere partijen gesteund. Hopelijk gaat de MRE nu inzien dat er lang genoeg is gepraat en begrijpen dat Gemert-Bakel ook oplossingen verdient.

Namens de fractie van de Dorpspartij,
Yorick van Lieshout

Reageren?
Stuur mij een mailtje!