Na morgen houdt het niet op - Laat je stem horen!

Welkom op de website van de Dorpspartij!

Een knuffel van ons allemaal

Wat een bizarre tijd. Op het moment dat ik dit schrijf, zijn de maatregelen om zoveel mogelijk thuis te blijven en de sluiting van scholen, horeca, sportaccommodaties, cultuurinstellingen net tot en met 28 april verlengd. Wie had in januari voorspeld dat het Coronavirus zo´n impact op ons leven zou krijgen? Onze gemeente is zwaar getroffen. In Gemert-Bakel is het aantal besmettingen en overlijdens vanwege corona groot. En dat zijn dan nog maar de aantallen die getest zijn, en waarvan we officieel weten dat het corona is. Onze gedachten zijn bij de nabestaanden van overledenen en bij hen die vechten om corona te overwinnen. Een knuffel van ons allemaal.

Er zijn duizenden zorgprofessionals actief om dag in dag uit zoveel mogelijk mensen te redden in de ziekenhuizen in ons land. En wat te denken van onze huisartsen en de verzorgenden in de verpleeghuizen, hospices, zorgcentra. Onze leraren en pedagogisch medewerkers van wie veel gevraagd wordt om onderwijs en opvang toch overeind te kunnen houden. De sterkhouders van onze voedselindustrie: onze boeren, supermarktmedewerkers, chauffeurs. Een opsomming die lang niet compleet is, maar zonder iemand te willen passeren: wat een kanjers! En daarom voor hen allen: een knuffel van ons allemaal.

En juist in deze tijden waarin afstand houden de boventoon voert, voelen we dat de behoefte groot is om de ander juist eens stevig vast te pakken. Het doet pijn dat dat niet kan, bijvoorbeeld door de maatregelen om geen bezoek meer toe te laten bij mensen in verpleeghuizen. Maar ook dichterbij binnen onze families en vrienden, door de afstandsmaatregelen. Daarom ook hier: een knuffel van ons allemaal.

De ondernemers die zwaar getroffen zijn doordat zij hun beroep nu niet uit kunnen oefenen of geen klanten meer zien door de maatregelen. We hebben gezien hoe creatief de horeca al heeft ingespeeld op de gedwongen sluitingen. Beste mensen, als u kunt: steun de lokale horeca en detailhandel, haal maaltijden af, bestel de waardecheques, bestel bij onze lokale ondernemers online. Zodat ook onze ondernemers deze tijd door komen. Ondernemers, doe een beroep op de steunmaatregelen van het kabinet. Voor alle ondernemers: een knuffel van ons allemaal.

De steun onderling binnen onze gemeente is warm. Onze dorpsondersteuners die alles uit de kast trekken, het initiatief ‘Help elkaar Gemert’, de groene en rode kaarten in Bakel, de sportoefeningen en muziekoptredens rondom de Ruijschenbergh en de Nieuwe Biezen in Gemert. En hoeveel beren hebben jullie al gespot in Gemert-Bakel? Uw kinderen al vast heel veel.

We voelen hoe zeer onze vrijheid beperkt wordt. Het is niet prettig, om niet te kunnen sporten, niet lekker naar het theater te kunnen gaan, geen heerlijke uitstapjes kunnen maken met de familie. Zeker nu de lentezon zich meer en meer laat zien. Dat is niet prettig, maar wel even bittere noodzaak. Gemert-Bakel, hou vol. Samen zijn wij Gemert-Bakel. Samen kunnen we corona aan. Een knuffel van ons allemaal.

Toon Coopmans
Henk van Eck
Rens de Haas
Bart van Oort
Wilmie Steeghs
Namens fractie en bestuur Dorpspartij