Na morgen houdt het niet op - Laat je stem horen!

Welkom op de website van de Dorpspartij!

De vereniging

De Dorpspartij is een politieke vereniging met een ANBI-status

Politiek? Raakt ons allemaal!
Hoe vaak hoor je niet: “Ik ga niet stemmen, want de politiek is niks voor mij!” of: “Ik heb niks met de politiek!” Maar de politiek heeft in elk geval wel iets met jou! Want “de politiek”in Den Haag, in het provinciehuis in Den Bosch, of in onze eigen gemeente Gemert-Bakel, neemt regelmatig besluiten die u en mij wel treffen. En dan heb je er dus mee te maken of je wilt of niet.
Daarom is het misschien wel beter om je er maar wel mee te bemoeien, in elk geval van je stemrecht gebruik te maken, als je de kans krijgt. En die kans is er regelmatig. En dan kun je je stem uitbrengen op de partij die jou het beste lijkt voor je zelf, je eigen gemeente, de provincie, het land of zelfs Europa!

In elk geval is in 1986 de Dorpspartij opgericht met als uitgangspunt: te luisteren naar wat de inwoners van onze gemeente en naar deskundigen dichtbij huis. En om met behulp van de argumenten die we horen besluiten te nemen in de gemeenteraad van Gemert-Bakel. Op die manier laten wij uw stem horen bij allerlei besluiten die gaan over u en uw leefomgevingen.

 

Frans Sanders
Voorzitter Dorpspartij