Na morgen houdt het niet op - Laat je stem horen!

Welkom op de website van de Dorpspartij!

Bezoek aan kleinschalig wonen - Hove Vogelsanck

Op vrijdag 25 januari 2019 brachten Henk van Eck en Bart van Oort een bezoek aan Hove Vogelsanck. Achter de nieuwe dokterspraktijk van ’t Gasthuis aan de Vicaris van der Asdonckstraat in Gemert staan 4 nieuwe groepswoningen. Hier verblijven mensen waarbij het thuis niet meer gaat. Vanwege dementie of somatische klachten (lichamelijke klachten als gevolg van bijvoorbeeld beroerte, parkinson). Per woning, wonen er 7 mensen. Ieder met een eigen kamer, maar met een gedeelde huiskamer, keuken en eetgedeelte. Goed Wonen en De Zorgboog realiseerden samen deze voorziening. Mensen met een indicatie Wet Langdurige Zorg (WLZ) komen ervoor in aanmerking.
Henk en Bart spraken met het echtpaar Mia en Wim, die ons vertelden hoe fijn huiselijk het er was. Het kleinschalige, het praatje met de andere bewoners en mee helpen in de keuken. Het is mooi dat deze voorziening in Gemert er is. Inwoners moesten eerst uitwijken naar grootschalige voorzieningen in Bakel of Helmond. Nu kan dit ook in hun eigen Gemert. De mensen hebben het zichtbaar naar de zin.
Verpleegkundigen Laura en Anette leidden ons rond in de woning. Ze vertelden over het eigen ritme van de bewoners. Ze kunnen daar nu beter op inspelen dan in een grootschalige setting. Samen koken, samen eten, net zoals thuis. Deze opzet sluit ook goed aan om eenzaamheidsproblematiek bij ouderen te voorkomen. Eén ding moet ze van het hart. Laura en Anette hebben de handen vol aan de zorg voor de bewoners en hun administratieve verplichtingen. Ze zijn op zoek naar vrijwilligers die met de bewoners een spelletje willen doen, gewoon eens koffie komen drinken, samen koken, even naar buiten een wandeling maken. Daarom de oproep: meld u aan bij De Zorgboog als vrijwilliger.
Kleinschalig wonen op Hove Vogelsanck, een mooie voorziening in Gemert. Bewoners en personeel, dank voor de gastvrijheid!
Sterk op de inhoud!
Namens de fractie Dorpspartij,
Henk van Eck & Bart van Oort