Na morgen houdt het niet op - Laat je stem horen!

Welkom op de website van de Dorpspartij!

BEHOUD BUSLIJN 122 GEMERT-OOST – EINDHOVEN

‘BEHOUD BUSLIJN 122 GEMERT-OOST – EINDHOVEN v.v.’

Ook de wijken Berglaren en Paashoef dienen met openbaar vervoer goed bereikbaar te zijn.

 

Alle wijken van Gemert moeten goed bereikbaar zijn per openbaar vervoer. Dat is het uitgangspunt van de Dorpspartij. Eind september werden wij dan ook verrast door het besluit om de route van buslijn 122 te veranderen. Daar waar eerst het rondje Molenakkerstraat, Burgemeester Rietmanstraat, Burgemeester de Bekkerlaan, St. Annastraat werd gereden, zou buslijn 122 met ingang van 15 december enkel nog de St. Annastraat afrijden en bij de rotonde Fitland een rondje maken om weer richting Eindhoven te gaan.

 

Dit betekent een forse achteruitgang op het gebied van bereikbaarheid voor de inwoners in Gemert-Oost (wijken Berglaren en Paashoef). Voor de Dorpspartij dan ook reden om hier niet mee akkoord te gaan en wethouder Hoppezak en busvervoerder Hermes hierop aan te spreken.

Uiteindelijke doel: de route van buslijn 122 zo te ontwerpen dat Gemert-Oost (wijken Berglaren en Paashoef) goed bereikbaar blijft per openbaar vervoer.

 

Bij de gemeenteraadsvergadering van 25 november heeft de Dorpspartij hiervoor aandacht gevraagd. We hebben de wethouder opgeroepen om actie te ondernemen voor behoud van de buslijn 122 in Gemert-Oost. Wij begrijpen daarbij dat de Molenakkerstraat niet geschikt is voor een lijnbus en hebben hier dan ook rekening mee gehouden in onze alternatieven (1. Bisonstraat, 2. Zuid-Om, 3. Kapelaanstraat) die wij wethouder Hoppezak hebben aangereikt.

 

Het voorstel van de Dorpspartij behaalde een ruime meerderheid in de raad. Het werd gesteund door CDA, PvdA en VVD. Het is nu aan wethouder Hoppezak om de nadrukkelijke wens te bespreken met Hermes om te kiezen voor een van de alternatieve routes die Gemert-Oost wel bedienen, zoals uitgewerkt door de Dorpspartij.

 

Reageren?  bart.vanoort@raad-gemert-bakel.nl