Na morgen houdt het niet op - Laat je stem horen!

Welkom op de website van de Dorpspartij!

De Dorpspartij is een politieke vereniging met een ANBI-status

Dat de wereld er erg aan toe is, is een klacht zo oud als de geschiedenis. De wereld echter evolueert gestaag in omgekeerde richting, namelijk van slecht naar beter. De mens staat hierin centraal. Er zijn drie elementen die de mens bepalen. De aanleg tot animaliteit, tot menselijkheid en tot persoonlijkheid.

• Animaliteit is mechanische zelfliefde, zelfbehoud, geslachtsdrift, sociale drift.
  • Menselijkheid, is zelfliefde. De mens acht zich in aanleg enkel in vergelijking met anderen gelukkig of ongelukkig.
  • Persoonlijkheid betekent dat men zich ontwikkeld heeft naar de normen van de morele wetten.

Om dit mogelijk te maken dient er een samenleving te zijn die hiervoor ruimte biedt.

Democratie kan hierin een rol spelen. Dat is de wens van onze politieke vereniging de Dorpspartij.

Als voorzitter voel ik het als mijn plicht om hier op toe te zien.

Frans Habets
voorzitter Dorpspartij